Menu

Overlaat 10, Gassel

€ 750.000 k.k.

Heb je interesse in deze woning?

Neem contact met ons en plan een afspraak in.

Bel ons 0485 82 02 02

  • Buitenkans! Deze woning was verkocht onder voorbehoud, maar is nu weer beschikbaar door omstandigheden die buiten controle van de verkoper liggen. Bezichtigingen zijn weer mogelijk! Op een uitzonderlijk mooie plek midden in de natuur, op een rustieke locatie aan de Overlaat te Gassel, staat dit in de jaren 80 onder architectuur gebouwde landhuis met uitzicht over het natuurgebied van de…

   Lees verder

   Kenmerken

   • Vraagprijs € 750.000 k.k.
   • Woonopp. 209m2
   • Perceel 2775m2
   • Kamers 6
   • Slaapkamers 5
  • Buitenkans! Deze woning was verkocht onder voorbehoud, maar is nu weer beschikbaar door omstandigheden die buiten controle van de verkoper liggen. Bezichtigingen zijn weer mogelijk!

   Op een uitzonderlijk mooie plek midden in de natuur, op een rustieke locatie aan de Overlaat te Gassel, staat dit in de jaren 80 onder architectuur gebouwde landhuis met uitzicht over het natuurgebied van de Kraaijenbergse Plassen. De plek is echt uniek te noemen: de achtertuin van de woning grenst aan het natuurgebied. Je hebt een gevoel van vrijheid en rust, maar bent tegelijkertijd toch zo dicht bij de uitvalswegen A73 Nijmegen/Venlo, A77 Düsseldorf/Köln en knooppunt Bankhoef van de A50. Wat een mooie plek! Zulke plekken zijn schaars.

   Het landhuis is grotendeels in originele staat en destijds onder architectuur degelijk gebouwd. Het is een prachtig toonbeeld van de late jaren ’70 en vroege jaren ’80 van de vorige eeuw. Tijdens de bouw is niet bezuinigd op toegepaste bouwmaterialen. Het is een statige woning, maar door achterstallig onderhoud aan de rieten kap zijn er afgelopen jaren lekkages in de woning ontstaan. De dakbedekking dient dan ook vervangen te worden en dit geeft kansen om de woning te verduurzamen d.m.v. isolatie en zonnepanelen. Een verdere inschatting van de investering voor het noodzakelijk onderhoud (aan de hand van een bouwkundig rapport) is bij concrete interesse opvraagbaar bij ons kantoor.

   De Kraaijenbergse Plassen staan in verbinding met de Maas en vormen een recreatiegebied volop recreatiemogelijkheden. Denk hierbij aan wandelen, fietsen en watersporten. Het landhuis heeft uitzicht over plas 5, die door een dam van de overige plassen is afgescheiden. De focus ligt hier helemaal op de natuur, waaronder diverse soorten watervogels. De variatie in de vegetatie wordt vergroot door ‘grote grazers’. Hierdoor is het ook voor andere dieren mogelijk om zich in dit gebied te vestigen. Plas 5 is de enige plas waar watersport niet is toegestaan.

   Indeling:

   Begane grond: de entree, vervolgens kom je in de royale hal. Aan de linkerzijde is een slaapkamer met eigen badkamer, bestaande uit een bad, wastafel en eigen toilet. Ook aan de linkerzijde van de hal is een toilet. Aan de rechterzijde een speels ingerichte en door vele ramen lichte woonkamer, waar je vanuit elk raam weer een ander en prettig uitzicht hebt. De woonkamer bestaat verder uit een zitgedeelte met open haard, een deur naar de tuin en een eetgedeelte grenzend aan de halfopen praktische keuken. Bijkeuken met cv-installatie en aansluitingen voor witgoed. Tot slot de inpandige garage met dubbele deuren en een aparte deur naar de tuin.

   Eerste verdieping: bestaande uit een ruime overloop, 4 ruime slaapkamers en een badkamer. De overloop en slaapkamers aan de achterzijde hebben een mooi uitzicht over de tuin en de Kraaijenbergse Plassen. De badkamer is vanaf de overloop te bereiken en heeft een ligbad, aparte douche, toilet en wastafel.

   Kelder: compact en vanuit de bijkeuken te bereiken.

   Vlieringen: twee vlieringen voor opslag, in de garage en op de overloop van de eerste verdieping.

   De tuin is destijds aangelegd door een tuinarchitect.

   Locatie: Gassel is gelegen in de gemeente Land van Cuijk. Deze gemeente bestaat uit de stad Grave, Cuijk, verschillende kerkdorpen en de Kraaijenbergse Plassen. Het is een aantrekkelijke gemeente. Niet alleen de monumentale binnenstad van Grave en de Kraaijenbergse Plassen zijn een bezoek waard. Ook de prachtige kerkdorpen en de rest van het landschappelijk aantrekkelijke buitengebied nodigen uit tot een bezoek. U kunt kiezen tussen Grave en Cuijk voor alle voorzieningen (beiden ongeveer even ver). Nijmegen is per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit Cuijk (trein) of Grave (bus). Per fiets via de snelwegbrug van de A73, de brug bij Grave of de snelfietsroute MaasWaalpad vanuit Cuijk.

   Overige informatie: bouwjaar woning rond 1980, woonoppervlak 209 m², perceel 2.775 m², verwarming/warm water middels een HR cv-ketel uit 2013 (propaantank in de tuin), spouwmuurisolatie en gedeeltelijk dubbelglas.

   • Vraagprijs € 750.000 k.k.
   • Aanvaarding In overleg
   • Status Verkocht
   • Woonopp. 209m2
   • Perceel 2775m2
   • Inhoud 888m3
   • Kamers 6
   • Slaapkamers 5
   • Bouwjaar 1980
   • Soort bouw Bestaande bouw
   • Energieklasse C
   • Soort woonhuis Landhuis
   • Type Vrijstaande woning