Menu

Ons zoekt Ons

Heb je de intentie om te verhuizen, maar is je droomhuis nergens te bekennen? Dat is wat we veel horen tijdens waardebepalingen. Door de angst om zelf zonder huis te komen zitten, besluiten daarom veel mensen om te wachten en eerst een nieuwe woning te kopen.

Met Ons zoekt Ons bieden wij de mogelijkheid om jouw woning aan te bieden als ‘te ruil’. Hierbij zorgen wij ervoor dat je niet zonder woning komt te zitten, voordat je iets nieuws hebt gevonden.

Het ruilaanbod

Bekijk hieronder het actuele ruilaanbod.

Wat is Ons zoekt Ons?

In de huidige markt wachten verkopers vaak met het verkopen van hun woning totdat ze iets anders hebben gevonden. Deze denkwijze zorgt er onder andere voor dat de woningmarkt op slot zit. Bij Ons zoekt Ons geef je aan dat je bereid bent om jouw woning in te ruilen tegen de woning van de koper. Je koopt én verkoopt dus een woning van en aan dezelfde partij. Nu er een groot woningtekort is, kan woningruil interessant zijn. Wanneer wij kopers en verkopers met elkaar mogen verbinden ontstaat er een ruil.
Bij inruil wordt voor beide woningen een koopovereenkomst opgemaakt en is er bij beide woningen sprake van kosten koper. De kans is wel groot dat de woningen in prijs verschillen en dat een van beide partijen extra geld moet inleggen.

Hoe werkt Ons zoekt Ons?

Je zet je huis niet te koop, maar ‘TE RUIL’.

Dat wil zeggen dat je alleen bereid bent te ruilen met iemand die zoekt wat jij hebt en die heeft wat jij zoekt. 

Om voor ‘Te Ruil’ in aanmerking te komen zullen we eerst je eigen woning én je woonwensen moeten beoordelen. Op basis daarvan maken we dan een plan van aanpak. Het is in ieder geval van belang om belangstellenden duidelijk te maken dat het geen reguliere verkoop betreft. Alléén bij de juiste match is sprake van een mogelijke verkoop. Wij kunnen op dat moment jouw belangen behartigen en zorgen voor de juiste juridische vastlegging, zodat er geen risico’s zijn.

Wij maken op onze website (en Funda) duidelijk dat het een RUIL woning betreft. Dus wel met een volledige presentatie inclusief foto’s, plattegronden, teksten etc. Een bezichtiging is alleen weggelegd voor mensen die een woning hebben die past bij de woonwensen van jou. Deze woonwensen maken dus ook onderdeel uit van de aanbieding. Uiteraard zullen we op dat moment ook een bezichtiging regelen bij de woning van de andere partij.

Jouw woning ruilen

Wilt u wel verhuizen, maar wilt u ook gegarandeerd niet zonder huis komen te zitten? Dan is Ons zoekt Ons iets voor u. Wij gaan samen met u op zoek naar uw nieuwe droomwoning. Als wij kopers en verkopers met elkaar kunnen verbinden, ontstaat er een ruil. Stel dat jij tijdens dit traject alsnog op de traditionele manier een woning koopt, staat alles al in de steigers om de woning alsnog op de markt aan te bieden.