Menu

4x De beste verhuistips

Verhuizen, wij zitten er midden in. Dat is natuurlijk ook best logisch, als je bedenkt dat wij ervoor zorgen dat onze klanten van woning wisselen. Al jaren kijken wij mee in de keuken van onze kopers en verkopers. Letterlijk zelfs! Wij zien zweetdruppels en fronsrimpels, en soms zelfs lichte paniek in hun ogen. Wat is het stressvol, dat verhuizen!

Wij zijn geen verhuisbedrijf, dat laten we graag aan anderen over. Toch mogen we na al die jaren observeren en ondersteunen best zeggen dat we professionele ervaring hebben. En nu gaan we het zelf doen: Hans de Makelaar gaat namelijk verhuizen! Nieuwsgierig? Daarover verderop in deze blog meer. Eerst delen we graag onze 4 beste verhuistips met je.

  1. Wees geen verhuisdoos

Het grootste deel van je spullen moet in verhuisdozen worden gestopt. Het lijkt zo simpel, maar toch is het zaak je hoofd erbij te houden. Na al dat inpakken heb je namelijk heel veel dozen, die er allemaal ongeveer hetzelfde uitzien. En hoe vindt je je spullen nu snel terug? Markeren! Je kunt de dozen nummeren, of bijvoorbeeld voorzien van een gekleurde sticker, per woonruimte. Zo weet je precies welke dozen op welke plek moeten komen te staan.

  1. Regeren is vooruitzien

Een goede planning is belangrijk bij elk project, en zo ook bij verhuizen. Maak dus een overzichtelijke planning in Excel en print deze voor jezelf uit. Houdt er rekening mee dat je tijdig begint met opruimen en sorteren. Spullen die weg kunnen, hoef je niet meer onnodig in te pakken. Het doorgeven van je adreswijziging en het opnemen van de afmetingen van je meubels zijn ook twee belangrijke dingen. Op het Internet zijn tal van checklists te vinden die je kunt gebruiken.

  1. Van a naar b

Je denkt misschien nu dat je niet zoveel spullen hebt, maar uiteindelijk zijn het vaak toch indrukwekkend veel dozen. Bedenk daarom van tevoren goed hoe je deze gaat vervoeren. Zorg bijvoorbeeld voor verhuisdekens, met name voor de spullen die niet in dozen passen. Kijk ook kritisch naar de meest optimale verhuisroute, en het parkeren bij je nieuwe huis. Heb je professionele hulp nodig? Schakel dan tijdig een verhuisbedrijf in.

  1. Let op de centen

Een nieuwe woning kopen is best een aanslag op je portemonnee. Als het niet nodig is, maak je dus liever zo min mogelijk onkosten voor het verhuizen. Denk dan bijvoorbeeld eens aan het vulmateriaal. Keukenhanddoeken zijn bijvoorbeeld prima vulmateriaal voor bij je servies. Daarnaast is zelf verhuizen natuurlijk het goedkoopst, zeker met behulp van familie en vrienden. Als je toch gebruik maakt van een professional, hou er dan rekening mee dat in het weekend vaak toeslagen worden berekend.

Alles doorgenomen? Dan kan je nu aan de slag. Net als wij! Misschien heb je ons logo in het centrum van Gennep al gezien. We mogen namelijk vol trots zeggen dat we midden in onze verhuizing naar het nieuwe pand aan de Brugstraat in Gennep zitten. Het oude kantoor werd toch een maatje te klein. We zijn dus erg blij om onze klanten binnenkort op deze mooie, ruime locatie te mogen ontvangen. Zien we je daar?

Delen